Skip to main content

Paolina, med en bakgrund inom akademin som apotekare och en licenciatexamen i läkemedelsepidemiologi, drabbades av kraftig utmattning under två perioder år 2016-2017. Denna prövande tid innebar en betydande förändring från hennes tidigare framgångsrika karriär. ”Efter att ha investerat så mycket tid och energi i mitt arbete och min utbildning, och verkligen trivts med det, var det en stor förlust att inse att jag inte längre kunde fortsätta på samma sätt,” delar Paolina. Utmattningen ledde till en period av nedstämdhet, men när hon började återhämta sig insåg hon att hon behövde hitta något som både tillfredsställde henne personligen och var mer hanterbart.

Styrketräningen hade varit en konstant stöttepelare för Paolina under hennes sjukdomsperiod. Det blev naturligt för henne att utbilda sig till personlig tränare som en del av sin rehabilitering. Genom att hjälpa andra att hitta sin styrka fann hon också en ny mening med sitt eget liv och sin karriär.

Vad Gör Verksamheten Unik

Det som verkligen utmärker Paolinas verksamhet är den djupa personliga kopplingen hon har med sina klienter. Många av dem, liksom hennes följare på Instagram, har också kämpat med utmattning och kan relatera till hennes egen resa. Denna gemensamma erfarenhet skapar en stark samhörighet och förtroende.

Största Utmaningarna och Milstolpar

Att hålla fast vid sina mål trots hinder har varit en av Paolinas största utmaningar. ”Jag har haft både stöd från dem som tror på mig och skeptiker som inte förstår min väg,” reflekterar hon. Men hennes egen inre drivkraft och tro på sig själv har varit nyckeln till hennes framgång. Att lära sig navigera med begränsad energi har också varit en kontinuerlig utmaning, vilket kräver noggrant planerad återhämtningstid.

Framgångsrika Strategier

Paolina attribuerar sin framgång till sitt naturliga driv och sin vilja att aldrig ge upp. Att ständigt vilja lära sig och utvecklas har också varit avgörande.

En Typisk Dag

En typisk dag för Paolina varierar beroende på sitt schema. Dagar med klientmöten eller gruppträningar börjar ofta med morgonrutiner och förberedelser innan hon möter sina kunder på gymmet. Dagar med gruppträning på eftermiddagen börjar med egen träning på morgonen och följande administrativa uppgifter.

Framtidsplaner

I framtiden ser Paolina fram emot att fortsätta utveckla sin verksamhet genom att arrangera fler event och föreläsningar. Under 2024 har hon redan hållit en föreläsning för kvinnliga företagare och anordnat ett privat träningsevent. Hon är medveten om vikten av att balansera dessa engagemang med tillräcklig återhämtning för att upprätthålla sin energi och välbefinnande.

Råd till Andra som Vill Starta Eget

Till andra som funderar på att starta eget företag ger Paolina rådet: ”Våga, men var samtidigt realistisk. Ha ett säkerhetsnät att falla tillbaka på om det inte skulle fungera.”
Paolinas resa från utmattning till att bli en respekterad personlig tränare är en inspirerande historia om motståndskraft, självupptäckt och en passion för att hjälpa andra att hitta sin väg till välbefinnande och styrka.