Skip to main content

Att växa upp som fotbollstjej i Sundbyberg formade inte bara Jessicas inställning till sport, utan också hennes driv och målinriktning i livet. ”Jag har alltid varit en målinriktad person som absolut hatat att förlora,” skriver Jessica med ett leende. Det är denna beslutsamhet och prestationsvilja som har lett henne till att skapa sitt eget framgångsrika företag. ”Jag har alltid varit en entreprenörs-person som drivs av att hitta lösningar och prestera på olika plan,” förklarar Jessica. Och med den inställningen var det bara en tidsfråga innan hon tog steget att starta sin frilansverksamhet.

Unik Nisch på Marknaden

Vad gör då Jessicas företag unikt? Svaret ligger i hennes specialisering inom sport-design. Med nio års erfarenhet som designer, varav åtta inom sportindustrin, har hon byggt upp en gedigen kompetens och ett nätverk som få kan mäta sig med. ”Jag är stark i den aspekten att jag fort kan komma in på ett nytt bolag, förstå målkunden och ‘get to work’,” skriver Jessica. Denna förmåga, tillsammans med en ständig vilja att hålla sig uppdaterad och relevant, gör henne till en oslagbar spelare i branschen.

Utmaningar och Milstolpar

Att starta företag under pandemin var inte helt utan utmaningar. ”Många höjde på ögonbrynen och frågade om jag verkligen skulle göra det,” minns Jessica. Men hennes beslutsamhet och tro på sin vision ledde henne framåt. Ekonomisk osäkerhet och att få nya uppdrag var andra hinder hon var tvungen att övervinna. ”I början var jag också lite nervös och kände kanske framförallt en ekonomisk stress,” erkänner Jessica. Men genom att lära sig av sina misstag och ständigt sträva efter bättre kommunikation har hon kunnat växa sitt företag. Viktiga milstolpar inkluderar att stänga första året med vinst och att landa projekt med några av de mest framgångsrika bolagen i Sverige.

Framgångsstrategier

För att driva tillväxt och utveckling har Jessica förlitat sig på några nyckelstrategier. ”Först och främst att alltid se till att leverera till kund,” betonar hon. Genom att socialisera och nätverka har hon också byggt värdefulla relationer som har hjälpt henne att växa. En uppdaterad portfolio och att känna sina styrkor och svagheter har varit avgörande. ”Jag tar hjälp med de bitar jag inte är lika bra på, som bokföring,” skriver Jessica, och hyllar sin stöttande pappa som hjälper till med siffrorna.

En Typisk Dag

Ingen dag är den andra lik för denna dynamiska företagare. ”Ibland sitter jag hemma en hel dag och nöter skisser till en kund, ibland sitter jag på ett cafe och sätter ihop en pitch,” berättar Jessica. Andra dagar kan bestå av att jobba på plats hos en kund, hålla säljpresentationer, eller till och med resa till produktionsländer. Nätverkande är också en stor del av hennes vardag, med frukostar, luncher och mingel.

Framtidsplaner

Framtiden ser ljus ut med planer på att bygga upp företaget större och eventuellt ta in en praktikant eller anställd. ”Jag vill självklart öka omsättningen och gärna i en snabb takt,” skriver Jessica. Hon hoppas också kunna jobba mer remote och upptäcka världen samtidigt som hon jobbar med sin dröm. Inom fem år ser Jessica sig själv ha startat minst ett till bolag.

Råd till Blivande Företagare

Till andra som drömmer om att starta eget ger Jessica rådet att vara realistisk men också modig. ”Att starta eget är att jobba mer, mer, mer,” skriver hon. Det handlar om att våga sätta sig i obekväma situationer och att nätverka, även när man inte är sugen. Och viktigast av allt, ”våga sätta dig själv i obekväma situationer, och gör det regelbundet,” avslutar Jessica. Det är nyckeln till framgång.

Med en sådan målmedvetenhet och passion för sitt arbete är det ingen tvekan om att Jessica kommer fortsätta att sätta avtryck i sport-design världen och inspirera många fler att följa sina drömmar.