Kontor

Hyra kontor på kontorshotell eller hyra eget kontor?

By december 19, 2019 6 891 Comments

Det dyker upp allt fler kontorshotell på marknaden då allt fler ensamföretagare, frilansare och startup visar en ökad efterfrågan. Allt fler ser fördelarna med att hyra kontor på kontorshotell istället för att jobba hemifrån eller att hyra ett eget kontor.

Fördelarna med kontorshotell istället för att jobba hemifrån

Framförallt kan du som egenföretagare eller frilansare dra nytta av den sociala biten på ett kontorshotell. Förutom att du får social kontakt på dina raster och luncher har du likasinnade att bolla idéer och frågor med. Kanske du hittar någon som erbjuder produkter eller tjänster som du behöver i ditt företag eller du kanske till och med hittar bra samarbeten om ni riktar er till samma målgrupp.

En annan psykologisk faktor är att det är lättare att hitta tydligare gränser mellan arbete och fritid. Annars kan detta lätt bli flytande om du jobbar hemifrån.

Behöver du ha kundmöten är det betydligt mer professionellt att ha ett separat kontor för kundmöten istället för i ditt hem.

Prisskillnaden på att hyra kontorshotell istället för eget kontor

Både kontorshotell och egna kontor finns i diverse olika prisklasser. Även om du hittar ett billigare kontor att hyra kan det visa sig bli dyrare i längden än ett kontor på ett kontorshotell.

Att hyra ett eget kontor innebär ofta långa hyresavtal vilket kan stå dig dyrt om du vill lägga ner företaget, flytta till en annan ort eller om du vill låta företaget minska eller växa i storlek.

Att hyra kontor på kontorshotell ger dig istället betydligt mer flexibilitet. Det är inte lika långa uppsägningstider och du kan därmed enklare flytta till större eller mindre kontor om du behöver göra förändringar i ditt företag. Detta är framförallt perfekt för startups. Ett kontorshotell kan också erbjuda fullt utrustade kontor och mötesrum.

6 891 Comments